Toepassingen

Zonder uitsluitend te zijn in klantgroepen en in toepassingen geven we u onderstaand een idee van toepassingen. Tape gaat verder dan het rolletje dat we kennen uit de keukenla!

 

Papierfabrikage & Drukkerijen

Sinds de start van AFTA kunnen wij papierfabrikanten en drukkerijen tot ons klantenbestand rekenen. In nauwe samenwerking verzorgen we met onze producten oa de rollenwissel.  Omsteltijden worden beperkt of tenietgedaan en door de steeds betere kwaliteit van de verbinding zoeken we samen de grens van de doorvoersnelheid op.

Ook leveren we onder andere Cliché tapes om de plaatjes snel en goed op de de drukwalsen te bevestigen.  

Verder leveren we tape die gebruikt wordt in de afwerking.  Denk hierbij oa aan crêpe tape, transfertape en montagetape.

 

Radiologie

In de radiologie wordt aluminium- en loodtape gebruikt.

 

Metaalindustrie & Machinebewerking

In plaats van ponzen, lassen en schroeven gebruiken steeds meer metaalbedrijven enkel- en dubbelzijdige tapes en lijmen. De makkelijke verwerking en de uitstekende eigenschappen zorgen voor een toenemende overgang van traditionele verbinding naar tape of lijm.

 

Reclame & Promotie

Transfertape, Schuimtape en Foamtape zijn veel gebruikte tapes in de Reclamewereld. Ook wordt in toenemende mate VHB tape & Dual Lock toegepast. Reclameuitingen moeten tegen een stootje kunnen maar in bijvoorbeeld winkels wordt vaak gewisseld van uitingen.

 

Interieur- & Standbouw

Zowel permanente als tijdelijke verbindingen worden in de Interieur- en Standbouw gebruikt om mooie verbindingen te maken. Omdat dezelfde beursstand in een andere hal net niet uitkomt of net anders gezet moet worden kan met behulp van onze oplossingen mooi, snel en schoon gewerkt worden. In het geval van eenmalig gebruik wordt montagetape ingezet. Bij herhaaldelijk gebruik wordt vaak gebruik gemaakt van hersluitbare verbindingen. Denk hierbij aan verwijderbare wanden. Ook voor het tijdelijk bevestigen van tapijt dat hierna schoon opgeleverd moet worden bent u bij ons aan het juiste adres. Zo wordt de wedstrijdvloer van BSW Weert voor elke wedstrijd verbonden met tape van AFTA!

 

Raamdecoratie en Zonwering

Bij de montage van raamdecoratie en zonwering wordt een breed gamma aan tape ingezet. Magneet- en Metaalband worden gebruikt om horren te positioneren. Ook kan Dual Lock hiervoor gebruikt worden. 

 

Bouw

Ook in de bouw weet men Afta met haar producten te vinden. Van ducttape, montagetape, kitten, afdichtingsband voor kozijnen tot lijmen voor betonreparatie etc. Ook worden onze producten ingezet als "derde hand". 

 

Led Productie / Elektronica samenstelling

Het gebruik van Thermal Conductive Tapes is een zeer efficiente manier om warmte af te voeren van de LED naar de Heat Sink. De levensduur van uw led wordt hierdoor verlengd. Deze  tapes worden in diverse W/mK's toegepast (tot 3.0 W/mK). De tapedikte varieert van 0,25mm tot 2,00 mm dik om aansluiting te kunnen garanderen.

 

Structural Glazing / Structural Cladding

 

3M™ VHB™ Structural Glazing Tape wordt al sinds 1990 gebruikt om duizenden gebouwen van een structurele beglazing te voorzien. 3M™ VHB™ Structural Glazing Tape biedt onmiddellijk krachtige behandelbaarheid, waardoor de productiviteit verhoogt: er gaat geen tijd verloren, er is geen vloeibaar vuil en minder afval.

Verdere voordelen van Structural Glazing: 

  • Kwaliteitsgarantie niet alleen op de tape, maar ook op de toepassing door middel van actieve betrokkenheid bij elk project.
  • Toepassing die minder tijd vergt
  • Minder afval
  • Esthetiek
  • Vereenvoudigde montage en minder dure toepassing (minder arbeidstijd, minder verlies van grondstoffen...)

Wij vragen u in een vroeg stadium contact met ons op te nemen als u een project heeft dat deze garanties nodig heeft.

 

 

Zoeken

 

 

Contactgegevens

Afta B.V.
Bellweg 17
6101 XA Echt

T: 0475 - 48 75 75
E: afta@afta.nl

 

Neem contact met ons op

Bekijk de routebeschrijving